Skaberen af Aikido var den japanske mester Osensei Morihei Ueshiba (1883-1969). I Vejle træner vi den Aikido-stilart, der hedder Tendoryu Aikido. Tendoryu Aikido er kendetegnet ved store klare bevægelser, der udføres flydende og naturligt. Tendoryu Aikido er skabt af Kenji Shimizu Sensei, 8. Dan, der var én af de sidste “uchi dechis” (personlige elever) hos Osensei Morihei Ueshiba. Shimizu Sensei er ofte i Tyskland, hvorfra vi henter vores træning og inspiration. I Danmark findes der fire klubber, der træner Tendoryu Aikido: Fredericia, Herlev, Varde og Vejle.

   

Det, man lærer, er ikke blot den fysiske del af aikido; igennem træningen tilegner man sig en hel kultur, der omfatter både aikido og elementer af japansk livsfilosofi og etikette. Samtidig udvikler man sig som menneske, idet man i sin egen verden ganske stille går fra at have en hobby/sport (“Jeg går til aikido”) hen imod at være aikido-udøver (“Jeg dyrker aikido”) og med tiden – mester – hvilket indebærer en anden måde at være i og møde verden på: andre værdier, andre forståelser af andres hensigter og af ens egen måde at forvalte rollen som medmenneske.

Det er denne rigdom – denne udvikling og slibning af hele udøverens identitet, som gør aikido til en meget speciel form for japansk kampkunst.